zondag 31 augustus 2014

6 Weken vakantie, deel 1

Zo denk je, we hebben 6 weken vakantie en zo zijn ze weer voorbij.
Gevuld met, mooi weer, zwemmen, BBQ-en, lang in pyjama lopen, niksen, hangen, lezen, logeren, kamperen. Kortom genieten.

Begin van de vakantie ben ik met Loes en Otto, een week, naar Buitenkunst in Drenthe geweest.
In de prachtige bossen van Drenthe kan je daar allerlei workshops volgen op het gebied van dans, zang, muziek, theater, schrijven en beeldende kunst. Hierbij hebben peuters, kinderen en jongeren hun eigen creatieve programma.

Elke dag worden er nieuwe workshops verzonnen en gepresenteerd op het programmabord waaruit je dan je keuze moet proberen te maken.


Ga ik een keer dansen of zingen of toch maar weer beeldend. Lastig, want je wil ook niets missen.
Op bovenstaande dag viel mijn keuze op portret schilderen. 


Nee, niet gewoon een portret schilderen, maar een portret van de achterkant gezien.
Leek me wel boeiend en je hebt geen last van ogen, neus en mond die moeten 'lijken'. Niet dat het dan ineens makkelijk wordt!

Opdracht: kies een boeiend achterhoofd van iemand en ga deze eerst schetsen met houtskool, zo krijg je gevoel bij de vorm, rondingen en bewegingen van het hoofd/haar. Hierna moesten we een aan de slag met verf. Best lastig, want diegene wilde zelf ook aan de slag en ik wilde haar niet steeds achtervolgen, dus heb ik maar een foto van haar hoofd gemaakt. 


schets


Resultaat


Best trots op mijn 1e 'achterhoofd' portret.

Alle werken samen werden een bijzondere tentoonstelling.


Dit jaar ook weer enorm genoten van de vele workshops die er voor de kinderen en mij te volgen waren. Het was weer een feestje. Plannen om volgend jaar weer te gaan liggen er al weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten